top of page
Allchem

Strooizout en dooizout

U kan bij ons terecht voor strooizout.

Wij werken met grof korrelig dooizout. Dit soort zout levert het beste resultaat op. Het blijft beter liggen en het klontert minder. Daarnaast zakt de grove korrel minder diep en snel weg in de toplaag. Op die manier kan het zijn dooiwerking blijven doen.

Tenslotte zorgt het ook voor een antislip werking bij ijzelvorming indien preventief gestrooid.

U kan bij ons terecht voor dooizout/strooizout in zakken van 12,5 kg en zakken van 25kg. Indien u een groter volume nodig heeft, bieden wij ook big bags aan van 500kg en 1000kg. Deze laatste worden gebruikt om het zout te strooien met zoutstrooiers. Voor een ruim assortiment hiervan bent u bij ons ook aan het goede adres.

Wij bieden ook Di-mix strooizout aan in zakken van 25kg en in big bags van 1000kg. Dit snelwerkend dooimiddel is uiterst geschikt bij lage temperaturen (vanaf -10 graden). Het is VIERMAAL efficiënter dan het normale zout. Hierdoor moet je minder zout gebruiken en bijgevolg ook minder strooibeurten. Daarnaast geeft het ook onmiddellijk resultaat.

Als laatste bieden wij calcium chloride aan in zakken van 25kg. Dit is uiterst geschikt bij zeer lage temperaturen.

Het heeft een Hoge hygroscopisciteit : trekt de waterdamp welke steeds aanwezig is in de lucht aan en slorpt deze op. Exothermiciteit : terwijl ze zich in het water oplossen, geven de schilfers voldoende warmte af om te dooiproces te versnellen.

Producent zout

bottom of page